Elektronik återanvändning

Elektronik återvinning, renovering och reparationer med återanvändning som mål är vad som står Redivivus närmast själen. Under 2018 får vi möjlighet till detta via samarbeten med flera stora aktörer inom branschen som värderar den lokala påverkan en serviceverkstad kan ha på att optimera återanvändandet.
Istället för att elektronik går på deponi eller på annat sätt kasseras så ser Redivivus till att så mycket som möjligt av det återanvänds; genom att sortera, testa, demontera, montera samt programmera ihop en ny enhet eller reservdelar som i sin tur åter kan komma till användning igen.

Det är en väldigt miljöinriktad process där vi effektiviserat våra arbetsrutiner och kan erbjuda renoverad elektronik till ett överkomligt pris.

Datorer

Datorer är idag inte alls lika utsatta för föråldring som dem var för 15–20 år sedan. Det gör att en dator som kasseras på grund av ålder oftast kan renoveras upp för användas till saker som inte är lika utsatta för prestanda problem som t.ex. att surfa, ord behandla, fakturera eller liknande, detta är särskilt välanpassat för laptops som generellt sett inte används till spel eller bildbehandling.

Med hjälp av vårt elektronik flöde kan vi effektivisera användning av reservdelar och reparationer av datorer och laptops till fördelaktigt pris men ändå ha samma delar och garantier som ursprungs märket.

Telefoner

Vi hanterar telefoner av alla slag gällande återvinning. Telefoner testas efter att de anlänt till vår verkstad. Efter det första testet så kan reparationskostnaden tas fram och därefter avgöra om det ligger ett värde i reparationen. Om telefonen “kvalificerar” sig för att gå vidare så görs först ett försök att reparera telefonen med våra egna reservdelar. Om detta inte är möjligt använder vi oss av vårt nätverk för att lösa problematiken. Efter att telefonen återställt till bruksskick så kan den vidare komma ut i cirkeln.
De telefoner som inte kvalificerar sig för reparation går sedan igenom demontering av återanvändningsbara reservdelar, de reservdelar som är funktionella plockas sedan av och läggs på vår lager i väntan på antingen en reparation eller försäljning till antingen privatpersoner eller andra reparatörer och distributörer. Det viktiga i vårt arbete är att optimera återanvändandet.

Det som sedan blir över kan vi med gott samvete skicka vidare till återvinningscentralen som hanterar enheten enligt standard, vi kommer att i slutet på 2018 kunna presentera statistik på antal räddade och sålda enheter som varit under året. Vi ser fram emot att kunna presentera goda siffror.
Vi kommer kunna garantera informations säkerhet på alla enheter via programmet blanco och dom enheter som inte går att digitalt rensa kommer att strimlas i en metallförstörare för kundens och allmänhetens säkerhet.

TV-aparater

Tv-apparater går i många fall att reparera och renovera. Detta gör vi med vårt elektronik flöde så det blir på ett miljövänligt och ekonomiskt sätt.

Dom allra flesta tv-apparater och skärmar går att återanvända inom reklam, marknadsföring, presentation och illustrationer av olika slag, nästan oavsett ålder och teknik så länge dom är så kallade “platt-skärmar”.

Även här ser vi en marknad också för klientel som inte kräver den senaste teknologin utan kanske snarare söker ekonomisk hållbarhet.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search